Eвродепутатите на БСП Сергей Станишев, Петър Витанов, Иво Христов и Елена

...
Eвродепутатите на БСП Сергей Станишев, Петър Витанов, Иво Христов и Елена
Коментари Харесай

Станишев и Йончева: Колаборация с ГЕРБ ще доведе БСП до катастрофа

Eвродепутатите на БСП Сергей Станишев, Петър Витанов, Иво Христов и Елена Йончева излязоха с позиция по отношение на тематиката за сформиране на постоянно държавно управление.

Нинова отново подлага на критика Борисов – обърнал логиката на диалозите

" През последните дни нарастват спекулациите за договарянето на ръководещо болшинство към ГЕРБ. Характерът на кабинета, който ще бъде препоръчан - експертен или на националната отговорност и избавление, или вероятни други формули, е комфортно прикритие за недопустим политически компромис.

Представителите на делегацията на българските социалисти в Европейския парламент заявяваме своето изрично противоречие за всяка форма на колаборация на Българска социалистическа партия с ГЕРБ. Влизане в този момент в дясно държавно управление с авансово заявено желание за орязване на обществените разноски би било необичайно политическо държание ", е общата позиция на депутатите.

Участието в сходно ръководство може да е значимо с оглед придобиване на позиции от страна на управлението на Българска социалистическа партия и доближените до него хора, само че сигурно ще докара до поредна изборна злополука за левицата.

Влизането в безпринципна коалиция с десницата, като дребен съдружен сътрудник с под 9% поддръжка и едвам 23 народни представители, обрича опцията за отстояване на основни леви и обществени политики, допълват социалистите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР